Известие

Collapse
No announcement yet.

Масло по турбото....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Масло по турбото....

Пробвах с търсачката, но нищо конкретно не открих. Значи като сваляхме носачите и се загледах отдолу и опааа - масло отдолу по турбото. Откачихме маркуча преди всмукателния колектор - и там така добре омаслено . Минал съм към 1700 км. и видимо масло не е изгоряла. Какво ще да е това ?
    166, 2.4 JTD'00

Моята 166-ца 2,4 жтд е купена от чужбина и е докарана до България на собствен ход.Ествествено че преди тръгване мерих нивото на маслото.То си остана непроменено и до смяната му.Минал съм почти 5000 км.А маслото е сменено на 17000 км пробег.От интерес свалях маркучите на турбото и там имаше доста отложено масло,масло имаше и по тялото на въздушния филтър.Каквото можах почистих и за сега не виждам нови омаслявания или поне течове.Свалях и една пластмасова кутия с двойна тръбичка,намира се под въздушния филтър.От там източих доста насъбрало се масло май че имаше 200грама.Та мисълта ми е че масло имаше навсякъде около турбото но самото турбо за сега си е добре.То да пази господ дано никога да не разберем какво е счупено турбо.

Comment

И при мен имаше доста масло по всички въздушни пътища преди и след турбото... всичко беше свалено и изчистено включително и кулера... разлика не усещам но поне знам че е почистено... то маслото не идва от турбото според мен ами има един отдушник за картерни газове който представлява една малка тръбичка влизаща в голямата тръба която идва от въздушния филтър... няма от каде другаде да се вземе маслото в тръбите преди турбото.
      Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
      Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

А залепихте ли въпросната джаджа?
        безплатни обяви
        Моята 166

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=33736

sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
            Гледам, че си почиствал и турбото - сам ли извърши цялата процедура, или го повери на сервиз? Ако ти си го правил дай малко подробности, че и аз викам да правя профилактика, но за самото турбо ми е малко спек да го пипам
            166, 2.4 JTD'00

Comment

Май му беше спукана - затова питам...
              безплатни обяви
              Моята 166

Comment

Гори ми масло

Здравейте, дами и господа! Аз съм нов в този страшно полезен сайт.Не можах да намеря точния форум и затова ще задам моя въпрос тук.Дано не се сърдите. Значи... Преди около месец си купих алфа 166 смених филтри и направих проверка на всичко останало.Сложих моторно масло Selena 1л. и днес като погледнах мерителната прачица за маслото видях че е доста под минимума.За този един месец, от който я имам съм изминал близо 2000~2500km. и мисля, че не е нормално да ми гори толкова масло?!?Ако знаете бихте ли ми каза ли от каде идва проблема?

Comment

Първоначално публикувано от svrusev Покажи съобщение
                  Ако знаете бихте ли ми каза ли от каде идва проблема?
                  ...на пръв поглед проблема идва от двигатела

Сложих моторно масло Selena 1л.
                  ... само 1л си доливал ??!! Ето ти проблема
                  Last edited by Christweil; d.m.y г., 11:34.
                  Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло + ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен + ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение

Comment

Колега надявам се не си направил тази глупост да не смениш маслото , а да доливаш с каквото и да е ?!?
                    Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

Aми то като гледам,при купуване на кола трябва да се направи един карантинен период необходим за преминаването на 1000-2000км при това положение ако не помръдне маслото значи си заслужава да се глези колата но ако се губи масло...се постъпва по пренценка на собственика.Иначе ефекта на добавките няма как да се елиминира.Там вече спасение няма,до смяна на масло всичко си е ок ,но после оле мале.По някога ми се приисква да отида до Горубляне и да питам джамбазина дето ми продаде буса какво му е налял че до смяната не гореше нищо, а след смяната почна да гори 1л /300км.Та колега,помисли дали и твоя случй не е подобен на този.
                      Last edited by balev64; d.m.y г., 11:47.

Comment

По предписание за Fiat,Alfa и Lancia ми казаха, че единственото масло за тези коли е Selena.Така и направих сложих селена...казвали са ми, че ако смеся маслата е възможно да се пресекат...аз съм млад шофьор и не съм на ясно много, най-добре е да си отида в оторизирания сервиз и те там ще си знаят какво да правят...важното е колко ще ми вземат?!?
                        Last edited by svrusev; d.m.y г., 15:52.

Comment

Относно маслото по турбото и моята убавица е с омаслени маркучи , но масло не гори и в кулера има около 2 мм масло , което е бистро на цвят. Не е ли възможно просто с времето лека по лека да си се омасляват ?
                          Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                          Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

най-добре е да си отида в оторизирания сервиз и те там ще си знаят какво да правят...важното е колко ще ми вземат?!?
                            Ако си до София, отиди при Румен във Дианабад и нямаш грижи - супер коректен (за работа така и за цените) и най добре ги разбира наште италиански коли
                            Last edited by Christweil; d.m.y г., 20:28.
                            Alfa 166 2.4JTD 136hp + ксенон 4300к + добавен Cruise Control + нов държач за дясно задно стъкло + ново Турбо (оригиналното така че никъв ремап мимап) + интеркулер "тунинг" от Румен + ремонтирана ГНП + още много идей за подобрение

Comment

Първоначално публикувано от Christweil Покажи съобщение
                              Отиди при Румен във Дианабад и нямаш грижи - супер коректен (за работа така и за цените) и най добре ги разбира наште италиански коли

Ако искаш работата да стане без проблеми, иди там. Ако пък предпочиташ да караш 1 месец и да си купиш нов двигател, отиди на други сервизи... твой избор
                              Нещо против другите сервизи ли имаш?
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X